FOKUS U DOBA KORONE

Svaka uspešna osoba, a vi sami definišite šta je uspešna osoba, ima jednu te istu karakteristiku.

To je FOKUS.

Ovo je sada moderno rečeno. Ponekad kada čujem da neko kaže “Važan je fokus!” ja se zamišljam kao pit bul koji je markirao nešto tamo u daljini i samo čeka da ga taj fokus torpedira na žrtvu.

Ali kada malo razmislim, odnosno, kada reč fokus zamenimo sa drugim rečima, dobijamo mnogo primera iz naših života, koji će nam precizno definisati šta je uspešna osoba.

Zamenimo reč fokus sa briga. Briga o ukućanima i odmah mi je pred očima moja mama i tata koje su USPEŠNI u čuvanju i vaspitavanju dece. Njihova USPEŠNOST u odgajanju dece, nije upitna. 🙂

Ili zamenimo fokus sa nega. Odmah je tu moja tetka koja je uvek negovala divno cveće. Znate, ona je bla je USPEŠNA u tome.

Moja komšinica je uvek negovala mnogo voćki i brinula u velikoj bašti puno povrća. Uvek je bila USPEŠNA u pravljenju zimnice.

Fokus nije ništa novo. Do nešto o čemu brinemo i šta negujemo. Kao što vlasnici biznisa neguju i brinu o svom biznisu. U fokusu im je.

Danas je taj naš fokus malo izmešten. Vanredno je stanje. Nije baš da smo svake godine izloženi misterioznim bolestima koji lelujaju u vazduhu i policijskom času koji nam ograničava kretanje.

Vanredno stanje donosi vanredne fokuse. Odnosno vanredne brige. Izmestimo se malo, zar ne?

Šta je sada bitno? Bitno je da se ponašate odgovorno prema sebi, svojoj porodici i prema društvu, ali da i ne zapostavite svoje biznise.

Neće svet baš 100% stati sada. Ne smete sebi da dopustite da nestanete sa svojim malim biznisima. Vaši biznisi nemaju tu slobodu da nestanu sada. Jer sve što ste radili, sve u šta ste uložili vreme i novac, ne može sada da propada.

Vaši pratioci sa Instagram naloga su sada kući i očekuju da če da vas vide.

Zapamtite, da ljudi pamte i podsvesno.
Prilagodite sadržaj, ne pravite se da ne postoji taj virus, ali i ne preterujte sa panikom. Nemojte da nestajte sa mreže. Držite se fokusa.

U nadi da ćemo svi sačuvati zdravlje, pozdravljam Vas. Vesna xo

*Tekst je pisan na dan 21-godišnjice od bombardovanja Srbije od strane NATO alijanse, 24.03.2020. za potrebe Instagram posta na nalogu @vesnavristova, u toku policijskog časa, tokom vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa [COVID-19]. Jedan život, a toliko vanrednih stanja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *