Šta je sve sadržaj za društvene mreže i kako da ga kreiraš?

Kada se spomene sadržaj ili kreiranje sadržaja za društvene mreže, da li ti znaš šta  je to? To nije nije ništa drugo do naslovi, tekstovi, fotogafije, videa ili vizuali koje stavljate na svoje društvene mreže.  A zašto im se daje tolika važnost? Zato što su kada strategijski i smišljeno plasiramo svoj sadržaj na društvene mreže,… Continue reading Šta je sve sadržaj za društvene mreže i kako da ga kreiraš?

Kako vlasnica malog biznisa da dođe do više pratilaca na Instagramu?

Ljudi su sve više digitalno pismeni. Nove generacije su rođene sa tom tehnologijom „na dlanu“, a nas ostale je život naučio usput. Ekspanzija naše „digitalizacije“ je bila sa pojavom pandemije. Otvorili smo se i da „provučemo“ karticu. Stekli smo poverenje da naručimo po neki proizvod preko Facebook stranica. Ili da uplatimo edukaciju za koje smo… Continue reading Kako vlasnica malog biznisa da dođe do više pratilaca na Instagramu?

“Cena u inbox” – strategija ili glupost?

Na našim prostorima koliko god mi želeli da pratimo trendove, koliko god ulažemo u sajtove i webshopove, nekako 99% prodaje počne i završi u DM-u (Direct Messages na Instagramu) ili inbox na Facebooku. Ili Viber porukama. Ako malo razmisliš, svaki dan ti vidiš da neko napiše na društvenim mrežama: “Cena inbox” ili “pišite mi u DM…” Ta prepiska može da bude… Continue reading “Cena u inbox” – strategija ili glupost?

Canvas biznis model

Ovo je transkipta osme epizode Podcasta 40+ koji možete da poslušate klikom na ovo dugme. Ovaj tekst je inspirisan iskustvom sa mog mentroskog programa, kada sam shvatila da moje klijentkinje ne umeju da deifnišu svoj biznis model.   Neke od njih, naravno, znaju.   Druge znaju to instuitivno, ali ne poznaju termin i potrebno im… Continue reading Canvas biznis model