BIOgrafija tvog Instagram naloga

BIOgrafija tvog Instagram naloga

Edukujući se i proučavajući sve što mi se našlo pod rukom o Instagram profilima i proučavajući Instagram profile uspešnih instagramera, primetila sam da su svi dali poseban akcenat na BIO.

Šta je BIO?

BIO je tvoja biografija koju sama podešavaš na tvom Instagram profilu. Fizički to je prostor iznad galerije tvojih fotografija.

Zašto je bitno da kvalitetno popunite vašu biografiju?

Bitno je ako ti Instagram služi za biznis. Zbog toga što tada jednim pogledom na biografiju obaveštavaš posetioca o tome čime se baviš ili koja je namena tvog profila, gde može da pronađe više informacija o tvom biznisu, kako da te kontaktira. Jedan deo posetioca naših profila samo gleda slike koje postavljamo, ali pošto je Instagram postao vrlo bitna biznis alatka i ako ga koristiš za biznis, veruj da posetioci čitaju i biografiju.

Popunjavanje biografije u praksi izgleda tako što ćeš ili na telefonu ili na računaru da odeš na tvoj profil i da klikneš na „promeni profil“. I Instagram te vodi na stranicu gde možeš da promeniš ime profila, da dodaš svoju web lokaciju i da uneseš opis o sebi ili svoj biznisu.

Npr. čime se baviš, koji je tvoj biznis. „Prodaja ručno izrađenog nakita“ ili „Instagram strategist“. Potrudi se da bude precizno, da se odmah zna na šta misliš.

Tu, u taj prostor se unosi i poziv na akciju. Tamo možeš da uneseš link na kom se nalazi tvoj novi blog post na sajtu.  Ili link galerije radove iz tvoje male radionice nakita. Sve što je tvoj prioritet u tom momentu, jer te podatke možeš da menjaš kada god ti padne na pamet. Možeš da primetiš da u tekstovima ispod fotografijana na Instagramu ljudi često stavljaju tekst koji glasi: „link u BIO“ ili “link u opisu profila”. To je to. To je CTA – Call to action.

Stručnjaci tvrde da je moguće napraviti čitavu nauku o tome kako da se napravi idealna Instagram biografija, ali dok ne napravite savršenu, odmah idite na profil i popunite ovu postojeću.

Na donjoj slici možete videti kako trenutno izgleda biografija na mom instagram profilu.

instagramzapocetnike

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *