Kategorije
Instagram za mali biznis

3 MUST-KNOW TIPS AKO ŽELITE USPEH NA INSTAGRAMU

FOKUS

Možda je ovo i najbitnije od ove 3 stvari. Odrediti fokus!

Koja je tvoja niša? Da li želiš da razviješ brend i koji brend? Koja je tvoja poruka? Sa čim želiš da te identifikuju?

To su pitanja koja moraš sebi da postaviš pre nego započneš sopstvenu potragu za Instagram uspehom.

Jednom kada odrediš fokus, odnosno, šta je tvoj brend/niša/poruka/proizvod, moraš se apsolutno držati toga.

Možda je tvoje kuče najlepše na svetu ili možda je hrana koju si naručila u restoranu najbolje servirana, ali ako to NIJE tvoj fokus i nije relevantno za tvoj biznis, ne treba da bude na tvom fidu.

Tip: Držimo se fokusa.

KVALITET

Kada odrediš fokus, vreme je da se počne sa kreiranjem sadržaja za fid. Sadržaj koji ćeš da postiraš na fid mora da bude visoko kvalitetan u svakom slučaju. Fotografije moraju da budu visokog kvaliteta. Tekst i haštegovi, koji pišeš ispod postova moraju da budu relevantni tvom fokusu.

Instagram je pre svega vizuelni medij!

Na fidu je estetika od osnovnog značaja i to nikad ne gubi iz vida.

Tip: Verovatno nećeš uvek posedovati fotografije visokog kvaliteta, ali za takve situacije postoji, npr. Unsplash.com gde možeš da besplatno koristiš tuđe fotografije. Postaraj se da zatražiš dozvolu ili se pozovi na izvor ili autora.

DOSLEDNOST

Definisala si nišu, odlučila si se za stil postova i fida i sada ti predstoji da postiraš objave. Nije bitno da li si se odlučila da postiraš jednom dnevno, dva puta ili više puta, najbitnije je da se slepo držiš tog tvog ritma. Doslednost je nešto što gradi uspeh na Instagramu. “Doslednost je ključ”.  Ako zaista želiš da ti Instagram nalog preraste u biznis, moraš biti posvećena.

Tip: Na samom početku mora se postirati najmanje jednom dnevno, a kako nalog počinje da raste predlog je da se postira minimum 3 puta dnevno. Ali to je na tebi. Zapamti: šta god da odlučiš, drži se toga!  

xo Vesna

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *